Consiliere în alăptare

Nu există niciun dubiu că natura poate fi impresionantă și de multe ori a creat lucruri greu de cuprins cu mintea, și uneori, cu informația…

Alăptarea este unul dintre aceste lucruri. Deși este, fără doar și poate, cea mai naturală metodă de a hrăni bebelușul, de multe ori e nevoie de ajutor.

 Fie că vorbim de informații teoretice și practice în ceea ce privește alăptarea, un consultant în alăptare este acea persoană care poate ajuta familia în a avea o experiență adaptată familiei, de a umple “goluri” acolo unde sunt. Mai mult decât atât, de multe ori conștiința socială și culturală acaparează conștiința proprie și totul se transformă într-un adevărat amalgam de păreri.

Tehnici în alăptare, poziții în alăptare sau compoziția laptelui matern, toate acestea se pot adapta în funcție de nevoile și situația fiecărei familii în parte și este minunat, absolut minunat, că trăim vremuri în care am învățat să prețuim ce ne-a dăruit natura, și în care , miracolul medicinei și informației nu a ocolit acest aspect.

Sunt onorată să vă mărturisesc că, un consultant în alăptare, în formarea lui, acumulează multă informație teoretică din cele mai recente descoperiri în ceea ce privește alăptarea, echilibrând balanța cu ore întregi de experiență practică alături de familii care au ales alăptarea.

Deși alăptarea este o decizie care aparține mamei, și partenerul are un rol cheie într-o alăptare armonioasă. Cu ajutorul unui consultant în alăptare, acesta poate învăța cum să susțină mama și copilul în proces, cum să acumuleze propriile informații despre proces sau pur și simplu să-și diminueze curiozitatea.

Ce face un consilier în alăptare:

  • Discută despre nevoile și dorințele tale  în ceea ce privește alăptarea.
  • Observă și discută despre fiziologia alăptării – anatomia sânului, procesul de lactație, evoluția laptelui matern.
  • Observă copilul – anatomia maxilarului, identificarea, dacă e cazul, a frenului lingual sau labial
  • Observă și discută despre biomecanica suptului – atașarea corectă la sân, poziții de alăptare.
  • Discută despre cum să previi sau să acționezi la anumite situații dificile în alăptare, precum angorjarea sânilor sau mastita.
  • Creează un plan personalizat in ceea ce privește hrănirea bebelușului în funcție de nevoile, dorințele și problemele întâlnite în timpul consilierii.
  • Discută despre cum să te hrănești corect în timpul alăptării, pentru ca starea ta de sănătate să fie optimă și să îți poți alăpta bebelușul la cerere pentru o perioadă cât mai îndelungată (alăptarea exclusivă este recomandată în primele 6 luni).

Unde au loc consilierile în alăptare:

  • În confortul casei tale
  • O ședință durează aproximativ 90 de minute.

Preț:

  • 200 RON
  • În afara orașului, e posibil ca tariful să fie ușor diferit, pentru a acoperi și transportul.